Pengikut

Selasa, 2 September 2014

My third pregnancy...

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Alhamdulillah.Syukur ya Allah...ditakdirkan rezeki anakMommy mengandung lagi...untuk kali ketiga...harap-harap semuanya berjalan lancar...sekarang ni pun dah masuk trimester kedua..dah 19minggu...dah boleh rasa baby berenang-renang...huhu

anakMommy mengandung selepas 6bulan keguguran yang kena buat D&C tu..kiranya senang la jugak nak lekat yang seterusnya..risau la jugak kot ada komplikasi apa-apa selepas buat D&C tu.tapi so far...alhamdulillah.murah rezeki..

trimester pertama tu sangat menguji kesabaran...anakMommy umpama mayat hidup..jasad ada...roh tiada..gi kerja pun malas-malas..bertudung hitam setiap hari..giler tak ada mood nak buat apa-apa..duduk termenung..diam...tak ada selera makan..muntah-muntah...dan paling penting...MALAS!!bayangkan sampai minggu ke 12 anakMommy berkeadaan macam tu..berat badan turun 5kg dalam tempoh 2bulan.

Sekarang ni dah okey..semua kembali ke asal...berat badan pun dah naik. Lebih kurang 20minggu lagi je baby ni nak keluar. Dah tak sabar-sabar pulak. Dini pun excited nak dapat adik. Semoga semuanya dipermudahkan..amin.....

hm ada jugak anakMommy tanya nurse kenapa anakMommy gugur haritu..nurse cakap abnormal pada kandungan..sebab tu gugur..kalau berjaya mengandung mungkin baby tu ada masalah kesihatan, kecacatan dan so on.. "Allah menguji kita setakat yang kita mampu" bersabarlah...La tahzan.jangan bersedih....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...