Pengikut

Ahad, 21 Julai 2013

Blog tak boleh buka?

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Sekian lama anakMommy tak menjenguk blog..sangat sibuk dengan kerja hakiki..last time anakMommy access  ke blog adalah sebelum puasa...hm...1...2..3..4..5..6..7..8..9..10..11..12 hampir 2 minggu anakMommy tak bukak blog...

selepas sahur sambil menunggu nak solat subuh, anakMommy pun on laptop..taip kat address tu http://anakMommy.blogspot.com/ tapi tak boleh..yang keluar kat situ "Problem Loading"...aik??giler cuak...takkan sebab lama tak buka blog jadi macam tu?uwa......anakMommy try lagi...tak boleh jugak...aAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cemana ni...rasa nak nangis pun ada...

anakMommy pun try la alternatif lain...bukak pakai Internet Explorer...baru boleh..lega sikit...tapi bila guna mozilla firefox tak boleh jugak...ada sape-sape tau tak kenapa jadi macam tu?dan macam mana nak bukak guna mozilla balik?please..please..somebody please help me...

Selamat Berpuasa

Assalamualaikum...
Salam Sejahtera...

Selamat berpuasa untuk semua....anakMommy sangat sibuk sepanjang bulan puasa ni...tak sempat nak buat entry tentang puasa..sahur...etc hehe belum terlambat lagi kan...

Sepanjang bulan poser ni...waktu sekolah dipendekkan.selalu balik pukul 5..tapi dah bulan puasa ni...balik pukul 2.40 pm..setiap waktu mengajar kena potong 5minit.dari sejam jadi 55minit je..walaupun potong 5minit je,anakMommy rasa macam tak cukup masa...nak BW pun tak sempat..bila macam ada masa sikit nak melawat kawan-kawan..no internet access pulak...sabo je la...

sekarang ni dah masuk fasa kedua bulan Ramadan dah pun...cepat masa berlalu...
marilah sama-sama tingkatkan ibadah kita dalam bulan yang mulia ini...pahalanya berlipat kali ganda..mudah-mudahan insyaAllah...

Khamis, 4 Julai 2013

Nama WIFI

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Apakah itu? Confirm semua orang tau..wifi...wireless internet..di rumah, anakMommy menggunakan perkhidmatan dari P1..ok la servisnya..dah 3tahun guna P1 ni..tapikan...tahun ni servis P1 kurang memuaskan...line tak ade..bila kita telefon centre...dia cakap sedang buat upgrading...hm ntah la...

abaikan aje lah...anakMommy taknak komen banyak-banyak pasal server...anakMommy nak share pasal nama wifi yang digunakan..SSID kalau tak silap..
perasan tak kalau kita on wifi tak kisah la laptop ke, tablet ke, smartphone ke dalam mall atau dimana-mana yang ada wifi..mesti ada macam-macam wifi yang ada.. "kfc", "secret recipe" dan banyak lagi la...kalau on dekat kawasan perumahan, selalunya keluar la nombor rumah, atau nama tuan empunya...biasa la tu kan...pernah tak korang jumpa nama yang pelik-pelik...ni antara nama wifi yang anakMommy jumpa dalam page di facebook.

"curik wifi yer bang"
"ada tepung sekampit"
"dosa hack"
"bak duit kalau nak gune wifi aku"
"kalau nak password bayor le"
"takde duit nak pasang wifi ke"
"wifi nie bapak aku yang bayor"
"curila lg"
"mmg wifi aku bayar utk kau guna"
"masuk tandas pun bayar 20sen"

hehe..kelakar kan..wifi rumah anakMommy guna nama biasa je..

Rabu, 3 Julai 2013

Gambar #3


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...