Pengikut

Sabtu, 16 Mei 2015

Selamat Hari Guru

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Hm ni tahun ke 7 anakmommy bergelar cikgu...banyak cerita suka dan duka...student pun bersilih ganti...yang dah kahwin pun ada...huhu terasa tua pulak...hihi

Hari guru tahun lepas pak menteri kata nak bagi notebook...seronok wei...dapat notebook free..asyik guna sendirian berhad punya je sampai kena format berkali2 meanwhile orang keja ofis ada komputer sorang satu..boleh la cikgu2 nak buat kertas kerja...buat soalan latihan untuk pelajar...buat laporan...key in markah...adjust markah.eh...hihi

Tapiiiiiiiiiii....

Sampai hari guru tahun 2015 ni...bayang notebook pun tak ada...huhu den tertipu...diberi harapan palsu...ke atau ada syarat2 yang anakmommy taktau..kekeke tahun ni nak kena fahamkan betul2 terma dan syarat yang pak menteri katakan...ada apa2 hadiah untuk cikgu ke pak menteri??

Selamat Hari Guru untuk semua yang bergelar pendidik..tidak kira apa pekerjaan anda..

Selasa, 12 Mei 2015

My First Nuffnang

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Yeay.....my very first cheque nuffnang......
Hasil anakMommy berblogging blogwalking klik-klik iklan selama 2tahun....hihi ok la walaupun amaunnya sekadar boleh cash out je...

thank you so much Nuffnang..thank you..thank you..... i Love you..muahciked..kekekeke
tak lupa juga kepada rakan blogger yang sentiasa menjengah ke blog anakMommy ni....thank you so much...anakMommy akan menjejak anda kembali...

setakat ni belum ada rezeki nak dapat CPUV-BE banyak-banyak macam blog yang lain tu...bukan setakat sikit BE tapi satu pun anakMommy tak pernah dapat lagi...huhu bilakah masa itu akan tiba.....

Almari LAZADA

Assalamualaikum...
Salam Sejahtera....

ta da..............ini lah hasilnya....lambatnya nak update pasal almari ni..hihi cerita bulan lepas kot....


pasang sendiri....2jam pasang almari ni..melecet tangan anakMommy tau...hm...
beli di LAZADA...saja anakMommy nak cari almari murah-murah..harga almari ni RM58..sekali shipping total RM73.nak isi baju kerja anakMommy yang dah melimpah-limpah...huhu...

so far ok la dengan harga..material plastik...waterproof...tapi tak boleh la isi kain sepenuh-penuh rak..melendut la jugak rak tu..roboh kang tak pasal je kena bebel dengan En.Baba....frame untuk almari ni besi...ala..besi yang ringan tu..penyambung plastik..tapi tahan lasak la..mudah-mudahan tahan lama almari ni..

hm bila la nak dapat duit berkoyan-koyan ni....nak buat built-in wardrobe....haritu tanya RM7000 jenis L-shape tinggi standard...erk.tercekik jap..

Sumber:Google

Isnin, 11 Mei 2015

Puasa.....

Assalamualaikum...
Salam sejahtera....

hm..pejam celik pejam celik...dah penghujung Rejab..lepas ni bulan Syaaban pastu bulan Ramadan....

dah tak lama lagi bulan Ramadan...rasa macam baru lagi je raya...eh..apa kaitan...hihi
pagi tadi dapat gambar dari kawan-kawan wA...katanya 38 hari lagi untuk masuk bulan Ramadan..
terkejut la jugak..huhu puasa pun tak habis ganti lagi...29hari tu..hampir sebulan tak puasa...gara-gara morning sickness..ni ada lagi beberapa hari untuk dihabiskan....chaiyok..chaiyok...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...