Pengikut

Ahad, 28 April 2013

"Not GA Blue But Giveaway"


anakMommy ada join GA lagi...sape yang nak join..boleh la klik gambar tu.....

ok tak anakMommy punya dialog tu?anakMommy tak kreatif buat ayat ni...huhuhu tapi kira ok la kan...

ni blog bro wan...anakMommy kenal wan melalui blog...tapi best blog ni..kalau korang tak percaya...korang try la jenguk blog ni...ni anakMommy kasi link http://mohd-ridzwan.com/

Jumaat, 26 April 2013

Candy crush saga

Candy Crush Saga

Siapa yang tau tajuk entry di atas sila angkat tangan....
Ni adalah game yang boleh didownload kat playstore..main kat facebook pun boleh...Very addicted main game ni..hehe sampai kena sound dengan suami okey...hahaha tapi memang layan abis la....bukan ape...cute sangat candy ni....warna warni sangat...

 





Mula-mula terjebak secara tak sengaja...biasa la...pakai android..bleh download free...so anakMommy pun try la download..bile dah main best pulak...huhu ada 300++ level...anakMommy main baru kat level 104..susahnye la nak naik level ni...game ni ada 5 live..kalau da abis 5 live ni..tunggu la dua jam setengah...nanti ada la balik 5 live...satu live akan di refill setiap setengah jam..

Siapa yang nk try main bleh la search Candy Crush Saga kat Facebook atau henpon Android/Iphone..

Rabu, 24 April 2013

Di mana Dhia

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Entry ringkas arini...hihi
Siapakah Dhia ni?? Ini lah gerangannya si Dhia.....


Comel tak?hehehe...ni anak anakMommy.buah hati pengarang jantung..teman gaduh kasi nangis di kala anakMommy boring..huahua..sampai hati anakMommy kan....nama budak kecik ni Dhia Dini....weekend aritu bawa si Dhia ni main playground kat Giant...boleh plak Dhia main cak cak kat situ....

cube cari mana Dhia dalam gambar kat bawah ni...



Isnin, 22 April 2013

Terkini: Emas RM150 segram

Assalamualaikum...
Salam sejahtera....

Semalam anakMommy n family jalan2 kat Aeon Seri Manjung...minum petang kat auntie Anne's betol tak ejaan ni..kikiki pastu ternampak ramai la umat manusia kat Poh Kong....hm tertanya-tanya la jugak kenapa ramai orang kat kedai emas....so anakMommy pun memberanikan diri masuk situ...Poh Kong la....sebab bila ramai orang..xde la segan sangat nak cuci mata....pekerja situ pun xperasan kita sebab dia sibuk entertainment orang lain....hehe bijak kan anakMommy ni...

anakMommy pun terpandang la harga emas semasa yang dipaparkan kat kaunter depan Poh Kong tu....erk!! RM150 segram!! giler murah........masa anakMommy beli rantai kaki untuk anak kecik hujung tahun 2011 aritu...RM174 segram tau...murah...memang murah...

terjawab la sudah kenapa ramai orang kat kedai emas....sesape yang nak kawen tu atau nak wat pelaburan ke..menambah aset ke...boleh la g beli...tak rugi rasanya kalau membeli emas ni....anakMommy pun selamat mencuci mata n dompet sekali...wakaka

gambar hiasan



Sabtu, 13 April 2013

Saya mau review blog korang.


sape nak join...bleh la klik banner tu.....

"Giveaway Perfume by maszmadi.blogspot.com"

GA kedua yang daku join... sape nak join bleh klik gamba tu....
cepat..cepat sebelum terlambat....

Kursus di kala kesibukan melanda

Assalamualaikum....
salam 1Malaysia...

Lamanya anakMommy tak update entry.....idea dah ada...tapi tak ade masa nak menaip....
sibuk dengan kerja yang tak abis2...semakin bertambah-tambah ade la..ni dah nak ujung semester plak...nak marking assignment lagi...nak kejar student yang tak siap kerja lagi kena paksa diorang buat jugak...kalau tak..kite yang nak kena menjawab ngan bos...markah nak kena key in 15hb ni....tapi ade yang tak siap lagi...uwawawa.....

Sibuk dengan hal kerja...tibe-tibe dapat surat suruh gi kursus pulak....kursus Pendawaian Industri 3 Fasa di IKM Lumut ..nasib la dekat je dengan rumah....

Dulu anakMommy dah pernah buat wiring ni...tapi dah lama tinggal....sakit jugak la badan buat mende alah ni..nak bengkokkan konduit paip besi, potong konduit, wat benang...buat trunking yang kaler oren tu..actually trunking ni first time anakMommy buat...dulu tengok je...susah jugak nak buat...bayangkan nak gunting kepingan besi...gunting ok...sakitnye la tangan anakMommy... tapi banyak la input yang dapat dari kursus ni...walaupun penat sangat...

ni la yang anakMommy buat...

gambar sebelum

ni wiring bay

gambar selepas..
da siap pasang aksesori semua...ada suis satu hala kawal satu lampu...suis perantaraan kawal satu lampu..distribution board..isolator..DOL dan jugak soket..

inilah kerja-kerja yang buat anakMommy sakit badan...

gergaji konduit


ni pulak wat thread(benang)
salah cara pegang alat tu ye..hihi


ni ukur dan potong trunking
sdfd
 last touch up


anakMommy sangat la berbangga dapat buat sendiri wiring ni tapi tak semua la..ade yang menolong disaat2 akhir.....hehehe
tak sabar pulak nak menurunkan ilmu ni kepada student sem depan....

Jumaat, 5 April 2013

Semakan pemilih

http://daftarj.spr.gov.my/

yang kat atas ni link untuk sesiapa yang nak check kawasan mengundi....boleh la try..
anakMommy da check da...arlimen DSAI kalu dia masih nak bertanding kat Permatang Pauh la. Dengar citer dia nak masuk Perak....


Rabu, 3 April 2013

Pembubaran Parlimen

 
 

PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sebentar tadi mengumumkan pembubaran Parlimen berkuat kuasa hari ini bagi memberi laluan kepada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13).
Beliau mengumumkan pembubaran itu menerusi siaran langsung khas semua stesen televisyen di seluruh negara.

Sebelum itu, Najib menghadap Yang di-Pertuan Agong, Sultan Abdul Halim Mu’adzam Shah jam 8.25 pagi dan meninggalkan istana kira-kira 45 minit kemudian.
Perdana Menteri kemudian mempengerusikan mesyuarat Kabinet terakhir di Jabatan Perdana Menteri, di Putrajaya, jam 9.30 pagi.

Hadir sama ketika pengumuman itu adalah Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Menteri Kabinet.

Dalam pengumumannya, Najib berkata, beliau sudah menghadap awal pagi tadi dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong bagi pembubaran Parlimen ke-12.


Kredit: www.bharian.com.my
            TV3
            Youtube


Sapa yang dengar kat tv tadi? Best tak? Dari sumber mulut ke mulut katanya best dengar pembubaran parlimen..macam nak tunggu pengisytiharan penyimpan mohor besar diraja nak umum raya.hehe anakMommy tak dapat dengar sebab tengah kerja. Kat opis ni tak ada TV..(sedih kan)

so anakMommy just surf kat youtube je..dapat la cari video yang anakMommy letak kat atas entry tu...tapi macam salah dengar je...anakMommy macam dengar PM sebut 3 April 2012..cube korang dengar plak...

p/s: tak sabar pulak nak mengundi untuk kali pertama ni..hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...