Pengikut

Isnin, 6 Februari 2017

Brownies Mudah

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

anakMommy dah lama teringin nak buat brownies..tapi alasan tak buat sebab tak ada tray...hukhuk alasan sangat kan...hihi

Minggu lepas masa jalan-jalan di Tesco.. ternampak kotak brownies...ada tulis FREE BAKING TRAY..erk!!! hm, apa lagi.. terus la beli...

Walaupun instant dan sangat mudah membuatnya... tapi en.Baba puji....dia kata sedap...... =) senyum lebar anakMommy dengar....seronok kot orang tersayang puji....

inilah kotak Brownies ajaib tu... jenama nona
 gambar hasilnya tak ada....maaf...







Rabu, 25 Januari 2017

Pengalaman Membeli-belah dengan Groupon

Assalamualaikum...
Salam sejahtera..

Groupon...laman sesawang kita boleh tengok segala jenis jualan produk, perkhidmatan, percutian dan macam-macam lagi..

anakMommy selalu jugak menjengah ke Groupon mencari deal Photobook. huhu anakMommy ada terjumpa deal dari photobook menawarkan satu Photobook dengan harga RM0.00. Serius...0ringgit...
tanpa membuang masa, anakMommy grab the deal. Macam tipu je tapi betul... korang tengok la photobook yang anakMommy buat ni...haahaha terasa diri sangat kreatif...

Rajin-rajin la menjengah ke Groupon ni. Manatau ada deal yang korang tercari-cari ada disini..
ha. satu lagi.. Jika ada sebarang masalah dengan pembelian, terlupa kata laluan, tersalah maklumat emel, hubungi je pihak Groupon. Staff mereka sangat membantu. macam anakMommy haritu. beli deal, tapi salah alamat emel..tunggu confirmation deal, tak dapat-dapat..hubungi Groupon dengan hanya "live chat" masalah selesai..hihi

meh layankan photobook anakMommy dapat dengan groupon ni..

Rabu, 18 Januari 2017

Safety Stranger

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Semalam di tadika cikDini, beberapa orang staff Klinik Kesihatan Sitiawan datang buat pemeriksaan kesihatan, kutu dan juga pemberian ubat cacing. cikDini kata sedap ubat cacing tu. Manis.

cikDini tunjuk pamplet yang diterima...about safety stranger. Bagus juga kandungannya. Tapi entah dia faham ke tak... =)

anakMommy kongsikan pamplet ni. Sama-sama kita ingatkan anak-anak tentang keselamatan berada diluar rumah tanpa pengawasan ibubapa.



Isnin, 16 Januari 2017

PTPTN oh PTPTN

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Kisah PTPTN lagi....
Tahun lepas anakMommy dapat surat dari PTPTN mengatakan ada tunggakan RM5k++. tak boleh kalau tak bayar. Nanti nama disenaraihitam. AnakMommy bayar la sikit-sikit setiap bulan...hampir setahun juga anakMommy bayar tunggakan di kaunter. Potongan gaji pun ada juga.

Tup tup bulan 12 tahun 2016, tunggakan dari RM5k++ jadi RM90. RM90. RM90. ye.. RM90 je. terkejut anakMommy..bila tanya pegawai kat kaunter PTPTN Giant Seri Manjung tu, dia pun taktau. tapi tunggakan tinggal RM90 je. Bila semak semula, dia kata HQ ada buat pelarasan semula. Semua tunggakan dimasukkan dalam potongan gaji. Jadi, tahun semakin bertambah. Sepatutnya tahun 2023 anakMommy habis bayar, dah jadi tahun 2026. Bayaran bulanan berkurang sikit.

anakMommy ok je bila diorang pelarasan semula. tapi kenapa tak inform? hm... anakMommy pun takde mohon untuk buat penjadualan ataupun pelarasan semula. Menimbulkan kekeliruan di situ.

Tapi apapun yang penting..hutang kena bayar....hahaha

Khamis, 12 Januari 2017

My 1st Monopod

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

hehe...kelakar kan....dah lama wujud monopod ni.. tapi anakMommy baru terasa nak beli...







cantik tak manapod ni...fungsinya biasa je...tapi bagi anakMommy, terasa sangat hebat. almaklum la..baru nak berjinak-jinak dengan dunia selfie.huhu

anakMommy beli masa PC Fair. harga RM8.90

i love you monopod.

layankan gambar kami berselfie....




Isnin, 9 Januari 2017

Tabung 52 Minggu

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Jom menabung..anakMommy ada menabung juga.melalui potong gaji dan juga si hijau.
pastu tiba-tiba viral pasal menabung 52minggu. anakMommy pun nak cuba jugak. Setiap minggu hari Jumaat akan menabung bermula RM1 untuk minggu pertama, minggu kedua RM2 dan seterusnya.

Ini gambar tabung 52minggu..anakMommy dapat pun sumber ihsan dari Pakcik Google.


ps: wish me luck dan terus istiqamah.

Khamis, 22 Disember 2016

Spin Mop dari Cosway




Assalamualaikum..
Salam sejahtera...

Yes!! Yes!! anakMommy dapat jugak spin mop yang diidam-idamkan..dari awal tahun lagi dah aim tapi tak terbeli jugak. sebab ongkosnya enggak ada.. bila dah ada duit lebihan bercuti, hm..apa lagi, spin mop mula berpusing-pusing dalam fikiran la. mulanya anakMommy ushar Kloken spin mop dari GoShop... tapi macam lambat je nak sampai. hati dah tak sabar-sabar sangat. Nak segera jugak. anakMommy ajak en.Baba pergi ke Tesco Seri Manjung sebab dalam tu ada Cosway.

Sama je konsep mop GoShop dengan Cosway ni.. tak perlu perah pakai tangan. Cuma GoShop ada lagi banyak tambahan mop manakala Cosway ada satu mop je. Harga GoShop RM14X, Cosway pulak RM10X. kenapa ada X? anakMommy tak ingat nombor belakang tu...sorry...

dengan harga RM10X anakMommy dapat baldi, satu handle mop dan 2mop. Berbaloi jugak rasanya..kalau mop tu dah rosak, anakMommy boleh beli refill di Cosway. yang GoShop tu memang tak ada jual refill.
Memang mudah hari anakMommy mop dengan Spin Mop Cosway ni. Tak sakit tangan nak perah. cikDini pun tiba-tiba rajin tolong anakMommy mop.hehehe

update gambar:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...