Pengikut

Isnin, 18 April 2016

Pressure Cooker Philips,Noxxa

Assalamualaikum...
Salam sejahtera....

Siapa ada pressure cooker angkat tangan....!!!!

😫 anakmommy tak de......
Macam best je ada PC ni.... Anakmommy pernah buat sardin guna PC di rumah kakak. Serius sedap dan mudah.... En.Baba pun cakap sedap...anakMommy tak berjaya lagi bodek en.Baba belanja sebuah pressure cooker. Terngiang-ngiang lagi kena sound setempek "oven kat dapur pun tak guna-guna" huhu

Sambil-sambil tu survey jugak PC ni...yang paling terkenal dan ramai guna.... Of course la noxxa..tapi anakMommy macam tak berkenan dengan display tu..nampak murah sangat.padahal mahal tu..standard orang jual RM799. Kalau pandai cari..boleh dapat murah lagi...
Selain dari PC noxxa ni...anakMommy aim Philips...nampak cun dari noxxa...harga RM420 kat Aeon semalam..boleh dapat murah lagi...kena rajin belek lazada la..

Yang jadi masalah sekarang (walaupun taktau bila nak beli) jenama Philips tu kapasiti dia 6liter manakala noxxa 8liter... Niat dihati nak beli Philips tapi banyak resepi guna noxxa... Ke sama je resepi guna pressure cooker walaupun berbagai jenama??? Ni yang jadi masalah ni..nanti kalau dah beli Philips PC tak tau guna pulak... Kalau beli noxxa kot tak guna pulak... Nanti tak pasal-pasal kena sound lagi.. 😜

Kalau ikut kesenangan, lebih baik noxxa sebab komuniti dia besar..ramai yang berkongsi resepi. Kapasiti besar.... Tapi...tak cantik...tak canggih....mahal....

Hm... Teruskan je la berharap PC jatuh ke riba...

Jumaat, 1 April 2016

Kisah Pelajar

Assalamualaikum..
Salam sejahtera...

sejak tahun 1997 hingga 2002 anakMommy belajar di sekolah.. kemudian dari tahun 2008 hingga sekarang..anakMommy masih disekolah....dulu belajar..searang mengajar...

rasanya masa zaman anakMommy belajar dulu.......tak ada lah berani nak bergurau senda dengan cikgu-cikgu macam kawan-kawan...  pelajar sekarang ni... hm... terlebih berani agaknya..

"hai cikgu"
"cantik la cikgu hari ni"
"semalam cikgu nampak comel, harini cikgu nampak cantik la"
ayat-ayat yang biasa anakMommy dengar. Mostly pelajar lelaki yang tegur macam tu..

yang terbaru dan terkini
" cikgu, saya tau semua jalan ke Lumut (sekolah anakMommy di Seri Manjung)...tapi saya taktau jalan ke hati cikgu"
macam-macam kan...

belum termasuk pelajar yang tidur dalam kelas... buat bising.. menyanyi.... tapi alhamdulillah, setakat anakMommy mengajar ni..tak ada yang jahat gangster semua tu.. bagi anakMommy, diorang ni nakal budak tak matang.. masih hormat guru. insyaAllah, harap semua pelajar anakMommy ni di beri keberkatan dunia dan akhirat...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...