Pengikut

Rabu, 21 Oktober 2015

Ww aktiviti jerebu

Indoor game...
Aktiviti anak beranak bila cuti jerebu...

Isnin, 12 Oktober 2015

Makan Angin di Kuala Lumpur (Part 1)

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Tadaaa.......kami sekeluarga pergi keyel....hihi macam luarbiasa sangat kan...setakat pergi keyel tu...3jam je dari Manjung ni.....tapi ini lain...kami pergi kL naik ETS....dah lama nak naik ETS ni....tahun 2015 ni bekesempatan nak naik.....

kami naik dari Batu Gajah...ini je stesen keretapi yang terdekat dengan Manjung...tiket tu pula kami beli seminggu sebelumnya...kononnya nak celebrate besday Dini la 2hb8 tu..bila pergi nak beli tiket di stesen keretapi Batu Gajah, tiket dah sold out...so kami pun beli la untuk minggu depan tu....

ramai la jugak orang naik di Batu Gajah ni..pada tiket kami tulis pukul 8.26 pagi di stesen Batu Gajah..tren sampai pukul 8.30pagi.lewat 3minit.hihi tak kisah la....asalkan dapat naik tren...anakmami ambil 2seat je...pergi ambil 2seat..balik pun 2seat juga...untuk myDini n myAisy takde seat.duduk je kitorang bersesak-sesak kat seat tu..hehe anggaran masa dari Batu Gajah ke Kuala Lumpur mengambil masa 2jam10minit...







myDini tu jangan cakap la..sepanjang perjalanan potpetpotpet tak berhenti...aduhai....ini apa..itu apa..kenapa macam tu..kenapa bukan macam tu...rasanya dalam gerabak tu dengar suara dia je...

2jam 20minit lebih kurang barulah kitorang sampai ke KL Sentral....dah sampai tu...terus cari kedai makan..lapar sangat.....

dengan tak ada hala tuju...kitorang jalan-jalan dalam KL Sentral..tiba-tiba ternampak ada eskalator tinggi...rasanya dulu 7tahun lepas tak ada pun...rupa-rupanya ada NU Sentral sebelah KL Sentral..pernah la dengar iklan NU Sentral ni..dalam TV, kat iklan blog pun pernah muncul jugak..tapi tak ambil kisah pun...besar jugak NU sentral ni..tapi rasanya Midvalley lagi besar kot...dah puas jalan-jalan dalam bangunan kitorang pun keluar dari KL Sentral..tengok ada bas 2tingkat yang cantik..bukan bas ekspress tau..

bersambung...

kL Hop On Hop Off (sambungan dari entry makan angin di KL)

Assalamualaikum..
Salam sejahtera...

ada KLhopONhopOFF..bas 2tingkat yang sebelum ni anakMommy terpegun je tengok orang lain naik..
kitorang naik bas 2tingkat ni...bas macam kat London tu..bas ni 2tingkat dan ada 2bahagian.tingkat bawah ada penghawa dingin.tingkat atas pula ada yang ber'aircond' ada yang open air.tapi cuaca kat negara tercinta ni panas..anakMommy banyak habiskan masa kat dalam je..en.Baba dan cikDini banyak la menghabiskan masa di open air.

harga tiket bas ni RM19 seorang..budak bawah 5tahun percuma...anakMommy naik depan KL Sentral...tunggu je kat tiang yang ada tulis hopON hopOFF.tapi rasa macam tak yakin juga..anakMommy tanya encik polis yang jaga trafik kat depan KL Sentral tu.encik polis tu kata tunggu je kat situ..nanti bas datang.setiap 30minit..tiket beli kat dalam bas je.

pukul 3.30petang bas sampai...yeay....bermula la perjalanan sebagai pelancong dengan menaiki bas.di setiap hentian, bas tu tak berhenti lama pun.ambil dan menurunkan penumpang je.yang bestnya KLhopONhopOFF ni, dengan tiket beharga RM19 tu..korang boleh naik dan turun bas dimana-mana hentian bas ni.ada 20++..tak ingat la berapa hentian sebenarnya.flyer tu dah hilang.hihi tiket ni pulak valid 24jam.best kan...contohnya...korang boleh turun area jalan TAR shoping-shoping, pastu bleh naik bas 2tingkat ni semula.dah tak payah bayar...

tapi memandangkan anakmommy bawa baby, anak kecil dan stroller, tak kuasa la pula nak angkut naik turun bas....duduk je dalam bas tu...sampai la ke hentian KL Sentral semula.hikhik 2jam juga tau pusing satu KL ni...Dini dan Aisy siap tidur lagi dalam bas...

5.30 kitorang sampai KL Sentral...masuk dalam NU Sentral semula..cari kedai makan.tren balik Batu Gajah pukul  8 malam....

begitu la percutian kami sekeluarga di keyel...menghabiskan masa seharian di KL..KL Sentral actually...hihi
layankan gambar kami....tapi kebanyakan gambar en.Baba dan cikDini..








entry sebelumnya: Makan Angin di Kuala Lumpur (Part 1)

ha..sebelum terlupa..kami parking kereta dalam kawasan stesen Batu Gajah..dari pukul 7.30pagi hingga 10.30 malam..harga parking RM6.35. Ini harga maksimum untuk sehari..ok la kan...

Rabu, 7 Oktober 2015

#wW Amali pendawaian 1fasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...