Pengikut

Khamis, 14 November 2013

[PART 3] Keguguran... admit wad

Assalamualaikum...
Salam Sejahtera...

Ahad pagi Dhia, baba n anakMommy keluar breakfast sama-sama...makan roti canai.anakMommy minum teh ais...ye la...kan dah nak kena pantang..hehe lepas breakfast hantar Dhia gi rumah pengasuh, terus kitorang ke Hospital Seri Manjung...anakMommy kena admit ke Wad 1...dapat pun katil nombor 1..hihi anakMommy pun tuka la baju.pakai uniform hospital warna hijau...sori la.tak ade amik gambar pun masa kat hospital tu...takut nak buat dnc punya pasal...

Dah kena admit, macam biasa la..ada doktor datang tanya macam-macam la...pastu doktor tu cucuk jarum kat tangan...ada ambik darah sikit...anakMommy siap pesan lagi kat doktor tu suruh buat betul-betul..jangan nak cucuk banyak-banyak kali..huhu sian doktor yang bernama Ahmad Hanif tu..senyum je dia..bukan ape...banyak kali dengar doktor tak berapa cekap kerja-kerja macam ni..tapi Alhamdulillah....doktor ni ok.buat sekali je...walaupun houseman je...

Kes wad 1 ni khas untuk ibu mengandung..yang menunggu masa nak bersalin...yang ada masalah semasa mengandung macam cirit-birit ke...muntah sampai takde selera nak makan...baby dah meninggal dalam perut..keguguran macam anakMommy..macam-macam la yang berkaitan dengan mengandung..dah duduk dalam wad ni ada yang pakai baju hijau..ada yang pakai baju pink..hm anakMommy buat kesimpulan sendiri,yang pakai baju pink tu still ada baby dalam perut...selamat lagi babynya..yang baju hijau tu...baby dah tak ada...anakMommy la salah sorangnya tu...uhuhu sedihnya.....

Jiran-jiran katil anakMommy pakai hijau..ada yang dah mengandung 5bulan...4bulan...hm sian diorang...anak sulung pulak tu..anakMommy ada la jugak buah hati pengarang jantung kat rumah...cuma yang second ni tak ada rezeki...

Bila dah duduk dalam wad ni....tau je la.macam-macam ragam orang...orang ni mengerang sakit...orang tu nak bersalin...anakMommy yang penakut ni mula la rasa macam ada anak sorang pun dah cukup..hehe dulu masa bersalin yang sulung, anakMommy terus masuk labor room..tak ada pengalaman kena tahan wad macam ni..alhamdulillah...harap-harap kalau la ada rezeki mengandung lagi....biarlah prosesnya sama macam anak sulung...dipermudahkan...

*tq ye doktor Ahmad Hanif..sabar melayan ibu mengandung yang takut jarum ni...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...