Pengikut

Rabu, 6 November 2013

[PART 1] Keguguran...

Assalamualaikum...
Salam Sejahtera....

Takut tak baca tajuk entry anakMommy?anakMommy pun takut..huhu ngeri...
Meh anakMommy nak cerita sikit kronologi second pregnancy ni...

Pada 16 September 2013 anakMommy disahkan mengandung 5minggu...sangat terkejut ok...tapi happy la jugak..nanti si Dini jadi kakak...ada kawan bermain....

Tapi malangnya..pada pagi 23 Oktober 2013(Rabu) pukul 9.30pagi...semasa anakMommy sibuk buat kerja sibuklahsangat..tiba-tiba rasa macam basah je...dalam hati "alamak! terkencing dalam kain ke?malunya kat kawan-kawan" anakMommy pun bangun la dari kerusi..pastu rasa air keluar lagi...tengok je kain dah ada merah-merah...PANIC...taktau nak buat apa dah..terus anakMommy ambil handbag lari masuk dalam kereta...call baba tercinta...9 kali anakMommy tepon baba tak angkat..alahai...airmata dah laju macam air terjun ni...pastu baba telefon balik...anakMommy bagitau la yang anakMommy dah bleeding....dia suruh pergi hospital..tak payah tunggu en.baba sebab dari tempat kerja dia nak ke sekolah anakMommy dah 30minit..padahal dari sekolah anakMommy nak ke hospital tak sampai 5minit pun...hospital depan tempat keje.
anakMommy pun fikir...kalau nak pergi sendiri, jauhnya nak parking...pastu nak jalan lagi....anakMommy pun mintak la tolong kawan...terkejut dia tengok anakMommy nangis-nangis..padahal pagi tadi ok je borak-borak...terus la ke emergency Hospital Seri Manjung..

Masa check up kat hospital...doktor kat emergency scan...bagitau baby dah tak ade heartbeat....hm..anakMommy pun...nak cakap apa lagi...diam je la..tak ada la pulak nangis meraung-raung macam drama tv tu....doktor kat situ refer ke bahagian labor pulak..tengah tunggu surat..baba pun sampai...
Pastu pergi scan dekat labor, doktor situ kate confirm la baby dah tak ada heartbeat..patutnya anakMommy 12week pregnant tapi baby besar 9week je..maybe baby tu dah tak ade since 9weeks la...baba pun tak ade cakap pape...2 kali scan tapi keputusannya tetap sama...hm

Doktor bagi consultation...suruh buat dnc..kitorang pun ok je la..nak buat macam mana..dah tak ada rezeki....anakMommy decide buat hari Isnin 28 Oktober 2013. So Ahad dah kena admit wad la...

Pengalaman dnc / cuci rahim anakMommy buat entry lain..dah panjang sangat pulak entry ni....
See ya....

*tq kak Mazian sebab tolong hantar ke spital...

6 ulasan:

terima kasih =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...