Pengikut

Khamis, 4 Julai 2013

Nama WIFI

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Apakah itu? Confirm semua orang tau..wifi...wireless internet..di rumah, anakMommy menggunakan perkhidmatan dari P1..ok la servisnya..dah 3tahun guna P1 ni..tapikan...tahun ni servis P1 kurang memuaskan...line tak ade..bila kita telefon centre...dia cakap sedang buat upgrading...hm ntah la...

abaikan aje lah...anakMommy taknak komen banyak-banyak pasal server...anakMommy nak share pasal nama wifi yang digunakan..SSID kalau tak silap..
perasan tak kalau kita on wifi tak kisah la laptop ke, tablet ke, smartphone ke dalam mall atau dimana-mana yang ada wifi..mesti ada macam-macam wifi yang ada.. "kfc", "secret recipe" dan banyak lagi la...kalau on dekat kawasan perumahan, selalunya keluar la nombor rumah, atau nama tuan empunya...biasa la tu kan...pernah tak korang jumpa nama yang pelik-pelik...ni antara nama wifi yang anakMommy jumpa dalam page di facebook.

"curik wifi yer bang"
"ada tepung sekampit"
"dosa hack"
"bak duit kalau nak gune wifi aku"
"kalau nak password bayor le"
"takde duit nak pasang wifi ke"
"wifi nie bapak aku yang bayor"
"curila lg"
"mmg wifi aku bayar utk kau guna"
"masuk tandas pun bayar 20sen"

hehe..kelakar kan..wifi rumah anakMommy guna nama biasa je..

11 ulasan:

  1. Knp tak guna unifi atau streamyx jerk...kan senang. mmg prob ngan customer service tapi rsnya yg tu yg leh gagah selama ni. Hehehe...just cadangan jerk.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Manjung ni outdated wan...takde unifi...hehe streamyx dlm perancangan..

      Padam
    2. Gud choice utk long terms. Apapun, lps ni leh online lama sket la.

      Padam
  2. "mmg wifi aku bayar utk kau guna" hehe

    BalasPadam
  3. haha, memang macam-macam ada.. mama guna nama DORAEMON
    senang... orang tak tahu sapa pun disebalik nama tu.. hihih

    BalasPadam
  4. mesti dah bengang org asyik curi jer tu :)

    BalasPadam
  5. itu lah yg selalu terjadi..masaalah..

    BalasPadam
  6. Hahaha..Mcm2 ayat sindiran yg di letak. sy letak nama domain blog.

    BalasPadam
  7. salam..berblogwalking dan terjumpa blog ni. tak menahan betul dengan nama wifi "masuk tandas pun bayar 20sen" ngan "wifi nie bapak aku yang bayor"..bahaha. Gelak sorang2 aku..

    BalasPadam

terima kasih =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...