Pengikut

Sabtu, 15 Jun 2013

swEEthomE #Pinjaman Perumahan

Assalamualaikum....
Salam Sejahtera...

bila nak membeli rumah kena la buat pinjaman kan...tak ramai yang mampu beli cash..ada tak yang beli cash sebenarnya?kayo betul ek dapat beli cash....

Memandangkan anakMommy ni kakitangan kerajaan..anakMommy buat pinjaman perbendaharaan je la...Bahagian Pinjaman Perumahan (BPP)..mula-mula tu takut la jugak gagal ke apa ke...rupa-rupanya senang je..tak sampai 2bulan semua dah settle.tunggu rumah nak siap je..
berapa banyak yang boleh dipinjam,kena tengok dulu kelayakan pinjaman..kelayakan ni bergantung kepada basic salary...tengok jadual ni

TARIKH BERKUATKUASA MULAI JANUARI 2011
Bil
Gaji Bulanan Hakiki (RM)
Kelayakan Pinjaman (RM)
1

6,500 dan ke atas

450,000
2
5,500 ke 6,499
420,000
3
4,500 ke 5,499
400,000
4
3,500 ke 4,499
380,000
2
3,000 ke 3,499

320,000
3
2,500 ke 2,999

280,000
4
2,000 ke 2,499

255,000
5
1,500 ke 1,999

205,000
6
1,200 ke 1,499

168,000
7
1,000 ke 1,199

130,000
8
800 ke 999

105,000
9

799 dan ke bawah

80,000
Tarikh Dikemaskini ( Isnin, 25 Februari 2013 08:52 )
Sumber: BPP

masa anakMommy mohon dulu basic tak sampai RM2500 pun..jadi layak pinjam RM255000 je la..harga rumah RM255360 (afterless bumiputera)..kena la bayar kat lawyer lagi RM360 tu..untung beli rumah guna BPP ni..tak perlu keluarkan 10% deposit...dan bayaran balik bermula bila rumah 100% dah siap atau 18bulan dari sign S&P....sebab tu la anakMommy tak bayar duit rumah lagi...bayangkan bila dah mula bayar RM12++.++ tak ingat nilai sebenar dipotong dari gaji....agak sesak la..nasib baik ada en.Baba..kitorang share la..bayar sama-sama...

2 ulasan:

  1. Do you need Personal Loan?
    Business Cash Loan?
    Unsecured Loan
    Fast and Simple Loan?
    Quick Application Process?
    Approvals within 24-72 Hours?
    No Hidden Fees Loan?
    Funding in less than 1 Week?
    Get unsecured working capital?
    Contact Us At :majidvijahlending@gmail.com


    LOAN SERVICES AVAILABLE INCLUDE:
    ================================
    *Commercial Loans(RM500,000 - RM10,000,000)
    *Personal Loans.(RM10,000 - RM100,000)
    *Business Loans.(RM500,000 - RM10,000,000)
    *Investments Loans.(RM500,000 - RM10,000,000)
    *Development Loans.(RM1,000,000 Above)
    *Acquisition Loans .(RM10,000,000 above)
    *Construction loans.
    *Business Loans And many More:

    LOAN APPLICATION FORM:
    =================
    Full Name:................
    Loan Amount Needed:.
    Purpose of loan:.......
    Loan Duration:..
    Gender:.............
    Marital status:....
    Location:..........
    Home Address:..
    City:............
    Country:......
    Phone:..........
    Mobile / Cell:....
    Occupation:......
    Monthly Income:....

    Contact Us At :majidvijahlending@gmail.com

    BalasPadam
  2. Do you need Personal Loan?
    Business Cash Loan?
    Unsecured Loan
    Fast and Simple Loan?
    Quick Application Process?
    Approvals within 24-72 Hours?
    No Hidden Fees Loan?
    Funding in less than 1 Week?
    Get unsecured working capital?
    Contact Us At :majidvijahlending@gmail.com


    LOAN SERVICES AVAILABLE INCLUDE:
    ================================
    *Commercial Loans(RM500,000 - RM10,000,000)
    *Personal Loans.(RM10,000 - RM100,000)
    *Business Loans.(RM500,000 - RM10,000,000)
    *Investments Loans.(RM500,000 - RM10,000,000)
    *Development Loans.(RM1,000,000 Above)
    *Acquisition Loans .(RM10,000,000 above)
    *Construction loans.
    *Business Loans And many More:

    LOAN APPLICATION FORM:
    =================
    Full Name:................
    Loan Amount Needed:.
    Purpose of loan:.......
    Loan Duration:..
    Gender:.............
    Marital status:....
    Location:..........
    Home Address:..
    City:............
    Country:......
    Phone:..........
    Mobile / Cell:....
    Occupation:......
    Monthly Income:....

    Contact Us At :majidvijahlending@gmail.com

    BalasPadam

terima kasih =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...