Pengikut

Sabtu, 29 Oktober 2016

Cuci mesin basuh

Assalamualaikum...
Salam sejahtera..

Baru-baru ni muncul di wall facebook anakmommy tentang cuci mesin basuh...
Hm sejak beli tahun 2010 tak pernah cuci. Serius..tak pernah! Bila terbaca, anakmommy pun pergi la tenung mesin basuh tu. Memang ada pilihan untuk cuci.. Tulis situ "tub cleaning". Tapi tak pernah guna pun. Tak tau pun fungsi tu sampai la anakmommy terbaca kat wall facebook tahun 2016... Kikiki...tak pernah buat 'maintenance' mesin basuh unless rosak. Alhamdulillah...tak pernah rosak lagi.

Jadi, anakmommy ambil inisiatif untuk cuci buat pertama kalinya dengan tekan butang "tub cleaning". Sangat senang. On je mesin basuh, pilih fungsi "tub cleaning". Tunggu sejam+++ siap!! Nampak la ade sedikit kotoran.. Tak ada la kotor sangat..mungkin sebelum tu anakmommy dah cuci filter kot..

Di samping itu, anakmommy ada google juga tentang cuci mesin basuh ni. Rupa-rupanya dari dulu lagi 4/5 tahun lepas orang dah buat. Tapi anakmommy baru tau. Hebat betul kuasa viral kan..
Hasil dari bacaan anakmommy di blog, rata-rata guna pencuci dari cosway. Pagi tadi anakmommy pergi ke cosway nak beli pencuci drum mesin basuh tu. Harga sekotak ada 2pek, RM10++. Sekali cuci guna 1pek. Ikut je arahan yang ada pada pek tu.

Anakmommy sedang cuci kali kedua guna pencuci dari cosway ni.. Setakat ni tengok...........kotornya air dlm mesin basuh tu...!!! Nanti anakmommy update gambar...

Update: kotor macam lemak daging yang timbul masa kita rebus daging


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

terima kasih =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...