Pengikut

Isnin, 12 Oktober 2015

Makan Angin di Kuala Lumpur (Part 1)

Assalamualaikum...
Salam sejahtera...

Tadaaa.......kami sekeluarga pergi keyel....hihi macam luarbiasa sangat kan...setakat pergi keyel tu...3jam je dari Manjung ni.....tapi ini lain...kami pergi kL naik ETS....dah lama nak naik ETS ni....tahun 2015 ni bekesempatan nak naik.....

kami naik dari Batu Gajah...ini je stesen keretapi yang terdekat dengan Manjung...tiket tu pula kami beli seminggu sebelumnya...kononnya nak celebrate besday Dini la 2hb8 tu..bila pergi nak beli tiket di stesen keretapi Batu Gajah, tiket dah sold out...so kami pun beli la untuk minggu depan tu....

ramai la jugak orang naik di Batu Gajah ni..pada tiket kami tulis pukul 8.26 pagi di stesen Batu Gajah..tren sampai pukul 8.30pagi.lewat 3minit.hihi tak kisah la....asalkan dapat naik tren...anakmami ambil 2seat je...pergi ambil 2seat..balik pun 2seat juga...untuk myDini n myAisy takde seat.duduk je kitorang bersesak-sesak kat seat tu..hehe anggaran masa dari Batu Gajah ke Kuala Lumpur mengambil masa 2jam10minit...







myDini tu jangan cakap la..sepanjang perjalanan potpetpotpet tak berhenti...aduhai....ini apa..itu apa..kenapa macam tu..kenapa bukan macam tu...rasanya dalam gerabak tu dengar suara dia je...

2jam 20minit lebih kurang barulah kitorang sampai ke KL Sentral....dah sampai tu...terus cari kedai makan..lapar sangat.....

dengan tak ada hala tuju...kitorang jalan-jalan dalam KL Sentral..tiba-tiba ternampak ada eskalator tinggi...rasanya dulu 7tahun lepas tak ada pun...rupa-rupanya ada NU Sentral sebelah KL Sentral..pernah la dengar iklan NU Sentral ni..dalam TV, kat iklan blog pun pernah muncul jugak..tapi tak ambil kisah pun...besar jugak NU sentral ni..tapi rasanya Midvalley lagi besar kot...dah puas jalan-jalan dalam bangunan kitorang pun keluar dari KL Sentral..tengok ada bas 2tingkat yang cantik..bukan bas ekspress tau..

bersambung...

2 ulasan:

  1. tak berkesempatan lagi nak try ets.. plan hr tu nk g pdg bsr :)

    BalasPadam
  2. Naik la..best jugak sebab lama tak naik ketapi..
    Tapi cik Dini dah bising.sebab lama sangat baru sampai. :)

    BalasPadam

terima kasih =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...