Pengikut

Jumaat, 28 Februari 2014

Kejadian bateri kereta

Asslamualaikum...
Salam sejahtera...

Siapa yang ada kereta pasti tau macam mana rupanya bateri tu...meh anakMommy tempek gambar bateri..




Ni la rupanya bateri kereta...agaknya la.jenama dah sama...


Disebabkan bateri kereta la anakMommy dah cuak sangat sampai rasa nak nangis...hehe sikit-sikit nangis kan...

10hb Februari yang lepas, anakMommy ada menghadiri mesyuarat di Kajang...nothing's happen..biasa-biasa je..mesyuarat pun berjalan lancar.sampai la hari terakhir....12hb Februari tu....lepas habis mesyuarat pukul 5, anakMommy pun bergegas la nak balik ke Perak...taknak la sampai malam sangat..jalan tak selamat..and anakMommy takut nak drive sorang-sorang. kot ada yang menumpang pulak nanti...

Macam biasa la. Keluar je dari tempat mesyuarat, gi stesen minyak dulu. Isi minyak kasi penuh...pastu mula lah perjalanan anakMommy balik rumah..masuk la highway yang banyak-banyak tu...taktau la apa nama highway. Kita ikut GPS je kan...hihi sampai la anakMommy ada nampak Petronas...hati pun berbicara..chewahhhh kihkihkih "nak top up touch n go la. dah tak cukup nak balik ni." anakMommy pun parking la keta. Masuk dalam Mesra tu..selesai la niat tadi tu...Masuk je kereta...jeng..jeng..jeng...kereta tak boleh start...alamak!! macam mana ni... Tunggu 5minit...anakMommy start balik..tak boleh jugak...berpanas-panas dalam kereta ni..telefon En.Baba...en.Baba kata.."bateri habis tu" erk! Habistu macam mana ni..

Terima kasih anakMommy nak ucapkan pada pekerja Petronas SKVE...sebab tolong anakMommy haritu..diorang ni la yang tolong tukarkan bateri kereta...dan nasib baik ada jual bateri kereta kat Petronas tu..dan paling penting..ada extra cash dalam beg dompet....terima kasih banyak-banyak...

Sampai sekarang anakMommy teringat-ingat lagi kejadian tu..tengok Petronas je mesti teringat kejadian bateri ni...hm...
tQ Achik Petronas SKVE =)

6 ulasan:

  1. nasib baik pulak meragam kat tempat yg sepatutnya ye. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la...nasib baik kat petronas....tapi cuak la jugak...hehe
      dulu kat tepi jalan depan rumah...

      Padam
  2. anakmommy beli bateri kena barape rm kat petronas tu? mahal ke setimpal??

    BalasPadam
    Balasan
    1. anakMommy beli RM190..ntah la murah ke mahal..hehe lagipun terpaksa...redha je la..haha

      Padam
  3. huhu...kalau kite menangis dlu kot..pastu bru minta pertolongan. :))

    BalasPadam
    Balasan
    1. hampir nak nangis dah Ziha...tapi sebab kalau dah mula nangis..dah susah nak stop....haha

      Padam

terima kasih =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...